1

nyheter

Hva er forskjellen mellom reflow-lodding og bølgelodding?Hvilken er bedre?

Dagens samfunn utvikler nyere teknologier hver dag, og disse fremskrittene kan tydelig sees i produksjonen av kretskort (PCB).Designfasen til et PCB består av flere trinn, og blant disse mange trinnene spiller lodding en avgjørende rolle for å bestemme kvaliteten på det designet kortet.Lodding sørger for at kretsen forblir fast på kortet, og hvis det ikke var for utviklingen av loddeteknologi, ville ikke kretskort vært like sterke som i dag.For tiden er det mange typer loddeteknikker som brukes i ulike bransjer.De to mest bekymrede loddeteknikkene innen PCB-design og -produksjon er bølgelodding og reflow-lodding.Det er mange forskjeller mellom disse to loddeteknikkene.Lurer du på hva disse forskjellene er?

Hva er forskjellen mellom reflow-lodding og bølgelodding?

Bølgelodding og reflow-lodding er to helt forskjellige loddeteknikker.De viktigste forskjellene er som følger:

bølgelodding reflow lodding
Ved bølgelodding loddes komponenter ved hjelp av bølgetopper, som er dannet av smeltet loddemetall. Reflow lodding er lodding av komponenter ved hjelp av reflow, som dannes av varm luft.
Sammenlignet med reflow-lodding er bølgeloddeteknologi mer komplisert. Reflow-lodding er en relativt enkel teknikk.
Loddeprosessen krever nøye overvåking av problemer som temperaturen på brettet og hvor lenge det har vært i loddetinn.Hvis bølgeloddemiljøet ikke vedlikeholdes riktig, kan det føre til feil brettdesign. Det krever ikke et spesifikt kontrollert miljø, og gir dermed stor fleksibilitet når du designer eller produserer trykte kretskort.
Bølgeloddemetoden tar mindre tid å lodde et PCB og er også rimeligere sammenlignet med andre teknikker. Denne loddeteknikken er tregere og dyrere enn bølgelodding.
Du må vurdere forskjellige faktorer, inkludert puteform, størrelse, layout, varmespredning og hvor du skal lodde effektivt. Ved reflow-lodding trenger ikke faktorer som bordorientering, puteform, størrelse og skyggelegging å tas i betraktning.
Denne metoden brukes hovedsakelig ved høyvolumproduksjon, og den bidrar til å produsere et stort antall trykte kretskort på kortere tid. I motsetning til bølgelodding er reflow-lodding egnet for små batchproduksjoner.
Hvis gjennomgående hullkomponenter skal loddes, er bølgelodding den mest passende teknikken. Reflow-lodding er ideell for lodding av overflatemonterte enheter på trykte kretskort.

Hva er best for bølgelodding og reflow-lodding?

Hver type lodding har sine egne fordeler og ulemper, og valg av riktig loddemetode avhenger av utformingen av kretskortet og kravene spesifisert av selskapet.Hvis du har spørsmål om dette, vennligst kontakt oss for diskusjon.


Innleggstid: mai-09-2023