1

nyheter

Arbeidsprinsippet for bølgelodding, hvorfor bruke bølgelodding?

Det er to hovedmetoder for kommersielt lodding - reflow og bølgelodding.

Bølgelodding innebærer å føre loddetinn langs et forvarmet brett.Platetemperatur, varme- og kjøleprofiler (ikke-lineære), loddetemperatur, bølgeform (uniform), loddetid, strømningshastighet, bretthastighet osv. er alle viktige faktorer som påvirker lodderesultatene.Alle aspekter av borddesign, layout, puteform og størrelse, varmespredning osv. må vurderes nøye for å få gode lodderesultater.

Det er klart at bølgelodding er en aggressiv og krevende prosess – så hvorfor bruke denne teknikken i det hele tatt?

Det brukes fordi det er den beste og billigste metoden som finnes, og i noen tilfeller den eneste praktiske metoden.Der det brukes gjennomhullskomponenter, er bølgelodding vanligvis den foretrukne metoden.

Reflow-lodding refererer til bruken av loddepasta (en blanding av loddemetall og flussmiddel) for å koble en eller flere elektroniske komponenter til kontaktputene, og for å smelte loddetinn gjennom kontrollert oppvarming for å oppnå permanent binding.Reflow-ovner kan brukes, infrarøde varmelamper eller varmepistoler og andre oppvarmingsmetoder for sveising.Reflow-lodding har mindre krav til puteform, skyggelegging, bordorientering, temperaturprofil (fortsatt veldig viktig), etc. For overflatemonterte komponenter er det vanligvis et veldig godt valg – lodde- og flussblandingen er forhåndspåført med en sjablong eller annet automatisert prosess, og komponentene plasseres på plass og holdes vanligvis på plass av loddepastaen.Lim kan brukes i krevende situasjoner, men er ikke egnet med gjennomgående hulldeler – vanligvis er ikke reflow den valgte metoden for gjennomgående hulldeler.Kompositt- eller høytetthetsplater kan bruke en blanding av reflow og bølgelodding, med bare de blyholdige delene montert på den ene siden av PCB (kalt side A), slik at de kan bølgeloddes på side B. Der TH-delen skal settes inn før den gjennomgående delen settes inn, kan komponenten omflytes på A-siden.Ytterligere SMD-deler kan deretter legges til B-siden for å bølgeloddes med TH-delene.De som er interessert i lodding med høy tråd kan prøve komplekse blandinger av forskjellige smeltepunktlodder, slik at side B reflow før eller etter bølgelodding, men dette er svært sjelden.

Reflow-loddeteknologi brukes til overflatemonterte deler.Mens de fleste overflatemonterte kretskort kan monteres for hånd ved hjelp av en loddebolt og loddetråd, er prosessen langsom og det resulterende kortet kan være upålitelig.Moderne PCB-monteringsutstyr bruker reflow-lodding spesielt for masseproduksjon, der pick-and-place-maskiner plasserer komponenter på brett, som er belagt med loddepasta, og hele prosessen er automatisert.


Innleggstid: Jun-05-2023