1

nyheter

PCB konform malingstykkelse standard og verktøybruksmetode

Standardkrav for beleggtykkelse av PCB konform maling

Normal beleggtykkelse på de fleste kretskortprodukter er 25 til 127 mikron, og beleggtykkelsen på noen produkter er lavere.

Hvordan måle med verktøyet

Kretskort må beskyttes med det tynneste mulige beleggsmaterialet for å minimere varmefangst, ekstra vektøkning og diverse andre problemer.Det er tre hovedmetoder for å måle tykkelsen på konforme belegg.

Våtfilmtykkelsesmåler – Våtfilmtykkelse kan måles direkte med en passende måler.Disse målerne består av en rekke hakk, hvor hver tann har en kjent kalibrert lengde.Plasser måleren direkte på den våte filmen for å ta en tynnfilmmåling, og multipliser deretter målingen med prosentandelen av tørrstoffet i belegget for å beregne den omtrentlige tykkelsen på tørrbelegget.

Mikrometer – Målinger av mikrometertykkelse blir tatt på flere steder på brettet før og etter belegg.Den herdede beleggtykkelsen ble trukket fra den ubelagte tykkelsen og delt med 2 for å gi tykkelsen på den ene siden av platen.Standardavviket til målingene beregnes deretter for å bestemme jevnheten til belegget.Mikrometermålinger er best med hardere belegg som ikke deformeres under trykk.

Ultrasonisk tykkelsesmåler - Denne måleren bruker ultralydbølger for å måle beleggtykkelsen.Den har en fordel i forhold til virvelstrømsonder fordi den ikke krever en metallbakplate.Tykkelsen avhenger av hvor lang tid det tar før lyden går fra transduseren, gjennom belegget og reflekteres fra overflaten til PCB-en.Denne metoden er relativt sikker og vil ikke skade PCB.

Velkommen til å besøke Chengyuan Industrial Automation offisielle nettsted for flere tips.


Innleggstid: mai-05-2023