1

nyheter

Introduksjon til prinsippet og prosessen for reflow-lodding

(1) Prinsippet omreflow lodding

På grunn av den kontinuerlige miniatyriseringen av elektroniske produkt-PCB-kort har det dukket opp brikkekomponenter, og tradisjonelle sveisemetoder har ikke vært i stand til å møte behovene.Reflow-lodding brukes ved montering av hybride integrerte kretskort, og de fleste komponentene som er montert og sveiset er chipkondensatorer, chipinduktorer, monterte transistorer og dioder.Med utviklingen av hele SMT-teknologien som blir mer og mer perfekt, fremveksten av en rekke brikkekomponenter (SMC) og monteringsenheter (SMD), har reflow-loddeprosessteknologien og utstyret som en del av monteringsteknologien også blitt utviklet tilsvarende. , og deres applikasjoner blir mer og mer omfattende.Det har blitt brukt i nesten alle elektroniske produktfelt.Reflow-lodding er en myk loddemetall som realiserer den mekaniske og elektriske forbindelsen mellom loddeendene til overflatemonterte komponenter eller pinnene og printplateputene ved å omsmelte det pastafylte loddetinnet som er forhåndsfordelt på printplatene.sveis.Reflow-lodding er å lodde komponenter til PCB-kortet, og reflow-lodding er å montere enheter på overflaten.Reflow-lodding er avhengig av virkningen av varmluftstrøm på loddeforbindelser, og den gelélignende fluksen gjennomgår fysisk reaksjon under en viss høytemperaturluftstrøm for å oppnå SMD-lodding;så det kalles "reflow lodding" fordi gassen sirkulerer i sveisemaskinen for å generere høy temperatur for å oppnå formålet med lodding..

(2) Prinsippet omreflow loddingmaskinen er delt inn i flere beskrivelser:

A. Når PCB kommer inn i varmesonen, fordamper løsningsmidlet og gassen i loddepastaen.Samtidig fukter fluksen i loddepastaen putene, komponentterminalene og pinnene, og loddepastaen mykner, kollapser og dekker loddepastaen.plate for å isolere puter og komponentstifter fra oksygen.

B. Når PCB kommer inn i varmekonserveringsområdet, blir PCB og komponentene fullstendig forvarmet for å forhindre at PCB plutselig kommer inn i høytemperaturområdet for sveising og skader PCB og komponenter.

C. Når kretskortet kommer inn i sveiseområdet, stiger temperaturen raskt slik at loddepastaen når en smeltet tilstand, og det flytende loddet fukter, diffunderer, diffunderer eller flyter om putene, komponentendene og stiftene på kretskortet for å danne loddeforbindelser .

D. PCB går inn i kjølesonen for å størkne loddeforbindelsene;når reflow-loddingen er fullført.

(3) Prosesskrav vedrreflow loddingmaskin

Reflow-loddeteknologi er ikke ukjent innen elektronisk produksjon.Komponenter på ulike kort som brukes i våre datamaskiner, loddes til kretskort gjennom denne prosessen.Fordelene med denne prosessen er at temperaturen er lett å kontrollere, oksidasjon kan unngås under loddeprosessen, og produksjonskostnadene er lettere å kontrollere.Det er en varmekrets inne i denne enheten, som varmer nitrogengass til en høy nok temperatur og blåser den til kretskortet der komponentene er festet, slik at loddetinn på begge sider av komponentene smeltes og deretter festes til hovedkortet .

1. Sett en rimelig reflow-loddetemperaturprofil og utfør sanntidstesting av temperaturprofilen regelmessig.

2. Sveis i henhold til sveiseretningen til PCB-design.

3. Unngå strengt at transportbåndet vibrerer under sveiseprosessen.

4. Sveiseeffekten til et trykt brett må kontrolleres.

5. Om sveisingen er tilstrekkelig, om overflaten på loddeforbindelsen er glatt, om formen på loddeforbindelsen er halvmåne, situasjonen med loddekuler og rester, situasjonen med kontinuerlig sveising og virtuell sveising.Sjekk også fargeendringen på PCB-overflaten og så videre.Og juster temperaturkurven i henhold til inspeksjonsresultatene.Sveisekvaliteten bør kontrolleres regelmessig gjennom hele produksjonsløpet.

(4) Faktorer som påvirker reflow-prosessen:

1. Vanligvis har PLCC og QFP større varmekapasitet enn diskrete brikkekomponenter, og det er vanskeligere å sveise komponenter med store arealer enn små komponenter.

2. I reflowovnen blir transportbåndet også et varmeavledningssystem når de transporterte produktene reflowes gjentatte ganger.I tillegg er varmeavledningsforholdene ved kanten og midten av varmedelen forskjellige, og temperaturen ved kanten er lav.I tillegg til ulike krav, er temperaturen på samme lasteflate også forskjellig.

3. Påvirkning av ulike produktbelastninger.Justeringen av temperaturprofilen for reflow-lodding bør ta hensyn til at god repeterbarhet kan oppnås under tomgang, belastning og forskjellige belastningsfaktorer.Lastfaktoren er definert som: LF=L/(L+S);hvor L = lengden på det sammensatte substratet og S = avstanden til det sammensatte substratet.Jo høyere belastningsfaktor, desto vanskeligere er det å oppnå reproduserbare resultater for reflow-prosessen.Vanligvis er den maksimale belastningsfaktoren til reflow-ovnen i området 0,5~0,9.Dette avhenger av produktsituasjonen (komponentloddetetthet, forskjellige underlag) og forskjellige modeller av reflow-ovner.Praktisk erfaring er viktig for å oppnå gode sveiseresultater og repeterbarhet.

(5) Hva er fordelene medreflow loddingmaskinteknologi?

1) Ved lodding med reflow-loddeteknologi er det ikke nødvendig å senke kretskortet i smeltet loddemetall, men lokal oppvarming brukes for å fullføre loddeoppgaven;Derfor er komponentene som skal loddes utsatt for lite termisk sjokk og vil ikke være forårsaket av overopphetingsskader på komponenter.

2) Siden sveiseteknologien kun trenger å påføre loddetinn på sveisedelen og varme den lokalt for å fullføre sveisingen, unngås sveisefeil som brodannelse.

3) I reflow-loddeprosessteknologien brukes loddet kun én gang, og det er ingen gjenbruk, så loddet er rent og fritt for urenheter, noe som sikrer kvaliteten på loddeforbindelsene.

(6) Introduksjon til prosessflyten avreflow loddingmaskin

Reflow-loddeprosessen er et overflatemonteringsbrett, og prosessen er mer komplisert, som kan deles inn i to typer: enkeltsidig montering og dobbeltsidig montering.

A, ensidig montering: forbelegg loddepasta → lapp (delt i manuell montering og maskinautomatisk montering) → reflow-lodding → inspeksjon og elektrisk testing.

B, Dobbeltsidig montering: Forbelegg loddepasta på A-siden → SMT (delt i manuell plassering og automatisk maskinplassering) → Reflow-lodding → Pre-coating loddepasta på B-siden → SMD (delt i manuell plassering og maskinautomatisk plassering) ) plassering) → reflow lodding → inspeksjon og elektrisk testing.

Den enkle prosessen med reflow-lodding er "silketrykk loddepasta - patch - reflow-lodding, hvis kjerne er nøyaktigheten til silketrykk, og ytelsesraten bestemmes av PPM-en til maskinen for patch-lodding, og reflow-lodding er for å kontrollere temperaturstigning og høy temperatur.og den synkende temperaturkurven."

(7) Reflow loddemaskin utstyr vedlikeholdssystem

Vedlikeholdsarbeid som vi må gjøre etter at reflow-lodding er brukt;ellers er det vanskelig å opprettholde levetiden til utstyret.

1. Hver del bør kontrolleres daglig, og spesiell oppmerksomhet bør rettes mot transportbåndet, slik at det ikke kan sette seg fast eller falle av

2 Ved overhaling av maskinen bør strømforsyningen slås av for å forhindre elektrisk støt eller kortslutning.

3. Maskinen må være stabil og ikke vippet eller ustabil

4. Ved individuelle temperatursoner som stopper oppvarmingen, kontroller først at den tilsvarende sikringen er forhåndsfordelt til PCB-puten ved å omsmelte pastaen

(8) Forholdsregler for reflow-loddemaskin

1. For å ivareta personlig sikkerhet må operatøren ta av etiketten og ornamentene, og ermene bør ikke være for løse.

2 Vær oppmerksom på høy temperatur under drift for å unngå skoldingsvedlikehold

3. Ikke still inn temperatursonen og hastigheten vilkårligreflow lodding

4. Sørg for at rommet er ventilert, og avtrekket skal føre til utsiden av vinduet.


Innleggstid: Sep-07-2022