1

nyheter

Analyse av vanlige kvalitetsfeil ved reflow-lodding, loddesprut

Reflow-loddeprodusenten Shenzhen Chengyuan Industry har funnet følgende vanlige problemer ved reflow-lodding i lang tid.Følgende er noen vanlige loddeproblemer, samt forslag til vedlikehold og forebygging:

1. Overflaten på loddeforbindelsen virker frostet, krystallisert eller ru.

Reparasjon: Denne skjøten kan repareres ved å varme opp og la den avkjøles uforstyrret.

Forebygging: Sikre loddeforbindelser for å forhindre problemer

2. Ufullstendig smelting av loddetinn, vanligvis preget av en ru eller ujevn overflate.Loddevedheft er dårlig i dette tilfellet, og det kan vokse sprekker i fugen over tid.

Reparasjon: Det kan vanligvis repareres ved ganske enkelt å varme opp skjøten med et varmt strykejern til loddetinn flyter.Overflødig loddemetall kan også vanligvis trekkes ut med tuppen av jernet.

Forebygging: En riktig forvarmet loddebolt med tilstrekkelig kraft vil bidra til å forhindre dette.

3. Loddeforbindelsen er overopphetet.Loddemetallet har ikke flytt godt ennå, og restene fra den brente flussen gjør at dette skjer.

Reparasjon: Overopphetede loddeforbindelser kan vanligvis repareres etter rengjøring.Fjern brent flussmiddel ved å skrape forsiktig med tuppen av en kniv eller tannbørste.

Forebygging: En ren, skikkelig varm loddebolt, riktig forberedelse og rengjøring av skjøter vil bidra til å forhindre overopphetede skjøter.

4. Alle leddene viste tegn på utilstrekkelig putefukting.Loddemetallet fukter ledningene godt, men det danner ikke et godt bånd med putene.Dette kan skyldes et skittent brett, eller at putene og pinnene ikke varmes opp.

Reparasjon: Denne tilstanden kan vanligvis repareres ved å plassere spissen av et varmt strykejern på bunnen av skjøten til loddetinn flyter for å dekke puten.

Forebygging: Rengjøring av brettet og til og med oppvarming av putene og pinnene kan forhindre dette problemet.

5. Loddemetallet i skjøten fuktet ikke pinnen i det hele tatt og bare delvis fuktet puten.I dette tilfellet ble ingen varme påført pinnene, og loddetinnet hadde ikke nok tid til å flyte.

Reparasjon: Denne skjøten kan repareres ved å varme opp og påføre mer loddetinn.Pass på at spissen av det varme strykejernet berører tappen og puten.

Forebygging: Selv oppvarming av pinnene og putene kan forhindre dette problemet.

6. (Surface Mount) Vi har tre pinner av en overflatemontert komponent der loddetinn ikke flyter til puten.Dette er forårsaket av oppvarming av pinnen, ikke puten.

Reparasjon: Repareres enkelt ved å varme opp puten med loddetuppen, og deretter påføre loddetinn til det flyter og smelter med loddetinnet på pinnen.

7. Loddetunge loddeforbindelser har rett og slett ikke nok loddemetall til å lodde.Denne typen loddeforbindelse er utsatt for problemer.

Fix: Varm opp loddeforbindelsen og legg til mer loddemetall for å få en god kontakt.

8. For mye loddetinn

Fix: Du kan vanligvis trekke ut overflødig loddemetall med spissen av et varmt strykejern.I ekstreme tilfeller er en loddesuger eller en loddeveke også nyttig.

9. Hvis ledningsledningen er for lang, er det fare for potensiell kortslutning.De to leddene til venstre er helt klart en fare å ta på.Men den til høyre er også farlig nok.

Reparasjon: Trim alle ledninger på toppen av loddeskjøter.

10. De to loddeforbindelsene til venstre smelter sammen, og skaper en forbindelse mellom de to.

Fix: Noen ganger kan overflødig loddemetall trekkes ut ved å dra spissen av det varme strykejernet mellom to loddeforbindelser.Hvis det er for mye loddetinn, kan en loddesuger eller loddeveke hjelpe til med å trekke ut overskuddet.

Forebygging: Sveisebrodannelse oppstår vanligvis mellom skjøter med for store sveiser.Bruk akkurat riktig mengde loddemetall for å lage en god skjøt.

11. Pads løsnet fra brettoverflaten.Dette skjer oftest når man prøver å avlodde en komponent fra et brett, muligens på grunn av limfeil.

Dette er spesielt vanlig på plater med tynne kobberlag eller uten belagte gjennomgående hull.

Det er kanskje ikke pent, men det kan vanligvis fikses.Den enkleste løsningen er å brette ledningen over kobbertråden som fortsatt er tilkoblet og lodde den som vist til venstre.Hvis du har en loddemaske på brettet, må den skrapes forsiktig for å avdekke det nakne kobberet.

12. Herreløse loddesprut.Disse loddene holdes kun på brettet av klebrige flussrester.Hvis de løsner, kan de lett kortslutte brettet.

Reparasjon: Fjern enkelt med tuppen av en kniv eller pinsett.

Hvis problemene ovenfor oppstår, ikke få panikk.Ta det med ro.De fleste problemer kan løses med tålmodighet.Hvis loddetinn ikke flyter slik du ønsker:

(1) Stopp og la loddeforbindelsen avkjøles.
(2) Rengjør og stryk loddebolten.
(3) Rengjør eventuelt brent flussmiddel fra skjøten.
(4) Varm opp igjen.


Innleggstid: 23. april 2023